


Grillikala – leikkaa kokonaiset fisut tasaisesti kypsyvään perhosmalliin
22 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 7 min
Grillikala maistuu herkulliselta raikkaan vinegretin kera. Litteäksi leikattu kala eli perhoskala kypsyy grillissä tasaisemmin kuin kokonainen kala. Nahka pitää kalan koossa grillauksen ajan ja on helppo poistaa kypsästä kalasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
puhkottua taimenta
1 tl
suolaa
Vinegretti
4
kevätsipulia
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 tl
kokojyväsinappia
1 dl
öljyä
2 tl
sokeria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Grillikala valmistetaan näin:
- Aloita vinegretistä. Hienonna kevätsipulit kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Poista taimenista saksilla selkä-, vatsa- ja peräevät. Jätä pyrstö paikoilleen. Leikkaa terävällä veitsellä pitkät viillot selkäruodon molemmin puolin päästä pyrstöön asti. Irrota selkäruoto päästä ja pyrstöstä joko saksilla tai veitsellä ja poista. Levitä kalat litteäksi ja ripottele suola sisäpinnoille.
- Kypsennä kaloja grillissä keskilämmöllä kansi suljettuna nahkapuoli alaspäin 5–7 minuuttia. Siirrä kypsät kalat varovasti grillistä tarjolle.
- Poista halutessasi kypsistä kaloista nahka ja lusikoi vinegrettiä päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat